Installatie-instructies

Installatierichtlijnen

Het installatiebestand kan uitsluitend worden geïnstalleerd op persoonlijke pc's en niet op FOD Justitie pc's. De stafdienst ICT van FOD Justitie installeert Daproverb zelf op de computers van de leden van de Rechterlijke orde.

Bij voorkeur de vorige versie van de computer verwijderen alvorens de nieuwe versie te installeren:
- wanneer Daproverb werd geïnstalleerd met behulp van het installatiebestand voor persoonlijke pc's gebeurt dat in principe automatisch bij de installatie van een nieuwe versie. Toch verdient het aanbeveling de vorige versie vooraf te verwijderen via "Menu Start > Daproverb > Daproverb [versienummer] verwijderen" of via het "Configuratiescherm > Een programma verwijderen > Daproverb > Verwijderen/Wijzigen".

Om de nieuwe versie te installeren:
- met het installatiebestand voor persoonlijke pc's: 1) het zip-bestand uitpakken, 2) dubbelklikken op het uitgepakte exe-bestand en 3) de richtlijnen volgen.

Om de volgende versie(s) te installeren:
- controleer regelmatig op updates door te klikken op de knop "Updates" op de startpagina van het programma. Als er een update beschikbaar is kunt u die rechtstreeks downloaden vanaf de downloadwebsite en hem automatisch laten installeren.

Mogelijke download- en installatieproblemen

Het is mogelijk dat sommige antivirus- of antimalwaresoftware (bv. Norton Antivirus, Malwarebytes, e.d.) Daproverb als verdacht beschouwt, verwijdert en in quarantaine plaatst. Ook Windows Defender Smartscreen kan weigeren het programma uit te voeren. Dat gebeurt hoofdzakelijk omdat Daproverb niet veel wordt gedownload en ook wel omdat het hoofdbestand niet (meer) digitaal ondertekend is. Probeer eerst Daproverb in de "Uitsluitingen" ("Exclusions") van uw antivirus- of antimalwareprogramma op te nemen. Voor Smartscreen klikt u op de link "Meer info" en vervolgens op de knop "Toch uitvoeren". Ook volgens Google Chrome zou de download onveilig kunnen zijn. U kunt die melding gerust negeren en toch downloaden. Klik op het pijltje naast "Annuleren" en kies "Behouden".

Bij verdere problemen kunt u met mij daarover contact opnemen.

Systeemvereisten

  • Windows 10.
  • .NET Framework 4.6 moet geïnstalleerd zijn. Is vooraf geïnstalleerd met Windows 10.
  • OPGELET: dit is een Windows Bureaublad-applicatie. De Excel-versie van Daproverb is niet meer beschikbaar. Kan niet worden geïnstalleerd onder Linux noch op een Apple computer.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer